Blågult och grönt
på samma gång

Många livsmedelsproducenter har lämnat Sverige, idag finns inte ens en handfull tillverkare av färsk juice kvar i Sverige. Ju längre ifrån konsumenten man producerar, desto längre väg får produkten färdas. Detta gör att produkten behöver behandlas för att hålla hela vägen ut till butik. ​

Vi har pressat frukt på samma plats, sedan 50-talet och vi tror att svensktillverkat är det bästa alternativet. Inte alltid det billigaste, men med svenskt får du en säker produkt med hög kvalité oftast färskare och givetvis bättre för miljön. Herrljunga Musteris produkter tillverkas i Herrljunga och våra fruktrester blir till biogas.

Så lite svinn
Som möjligt

Idag slängs fina produkter både i fabrik, butik och i hemmen – onödigt tycker vi. Som en del i vårt gröna arbete är vårt mål att inte ha något svinn. Med en mycket skonsam värmebehandling får vi tillräckligt lång hållbarhet för att undvika onödigt svinn. 30 dagar räcker. Men vi vill heller inte ha onödigt lång hållbarhet för det betyder att produkten måste pastöriseras hårt, HPP-behandlas eller innehålla en massa E-nummer.